Zoeken in deze blog

dinsdag 7 augustus 2012

Met hulptroepen naar school

Eigenlijk had ze ook graag juf willen worden. En dat had ze ook goed gekund. Mijn schoonzus is handig, creatief en praktisch en haar kinderen zijn al even actief en enthousiast. Na drie heerlijke zonnige weken kamperen in Frankrijk kwamen ze bruinverbrand naar Zoetermeer en de eerste vraag die ze stelden was ‘Wanneer gaan we naar school?’ Ik was zo blij met hun aanbod om te komen helpen bij het inrichten van de klas. Voor de vakantie hadden we met de kleuters alles wat er in het lokaal stond naar het speellokaal gebracht want we zouden in de zomer nieuwe vloerbedekking krijgen dus het lokaal moest helemaal leeg. Dertig kleuters sjouwden met plezier alle tafels en stoelen, blokken en poppen en spelletjes en kasten en knutselspullen naar het speellokaal. Dat was in een halve dag gebeurd. Nu moest alles weer terug, hoe zou dat gaan? Ik zag er tegen op. De aanblik van het prachtige zonnige marmoleum en het gezelschap van mijn familie deden wonderen. Nadat we de klas ingericht hadden wilden ze de ramen graag beschilderen. Collega Rianne kwam ook langs met haar drie kinderen. En zo maakten we, voor mijn gevoel nog bijna midden in de vakantie, met z’n allen een vliegende start. Vanochtend zijn we nog even gaan schilderen. Op de ramen kwamen bloemenvazen in de kleuren van het marmoleum, blauw en geel. Als de kleuters volgende week vrijdagmiddag naar het inloopuurtje komen kunnen ze hun eigen vaas uitkiezen en met playmais bloemen in de vaas maken, en een bijtje misschien? Of een visje in de vissenkom die neefje Quint er bij verzon....Na het werk zijn we vanmiddag naar de film gegaan, en waren we weer op school, bij Brammetje Baas in de klas met Rene Groothof als meester Vis. Hebben jullie de film al gezien? Ik wens jullie en mijzelf evenveel fantasie toe als Brammetje Baas, het komende schooljaar! Maak er wat moois van!

6 opmerkingen:

 1. De klas zag er prachtig uit. Ik moest veel moeite doen om Nora vrijdag weer mee naar huis te nemen na het inloopuurtje. De vakantie was heerlijk en we hebben veel leuke dingen gedaan, maar Nora had erg veel zin om vanmorgen weer naar school te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Valesca, wat ontzettend leuk om een reactie van jou te lezen hier!! Dankjewel. Ik zie Nora genieten in onze klas en ik geniet daar weer van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het Lokaal ziet er heel erg leuk en gezellig uit. Wie wil er nu niet spelen?? De vloer ziet er schitterend uit.
  Als je de klas binnen stapt krijg je een lach op je gezicht. mooie werkjes hangen al in de klas en de ramen zien er heel erg aantrekkelijk voor de kinderen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Sandra, met het verschil dat we jouw aandacht en gezelligheid als klassenmoeder nu missen.....Gelukkig blijf je wel bij de overblijf en blijf je hier ook lezen ;-) Dank voor je positieve reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niks mis mee, om zo in de vakantie al lekker bezig te zijn en om te zorgen dat je weer met veel plezier het schooljaar kunt starten. Heel herkenbaar voor deze KLOS-ser :-)
  Veel werkpleziergroetjes Anne-Marie Beks

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Anne-Marie voor je reactie en jij ook veel plezier het komende schooljaar!

   Verwijderen