Zoeken in deze blog

dinsdag 29 oktober 2013

Sinterklaascadeautjes

'Lang geleden, op mijn oude school.....' Zo begint collega M regelmatig een verhaal. Ze heeft goede herinneringen aan haar school in R en vertelt die graag door. Ik denk ook even terug aan de tijd dat ik in Lelystad werkte en herinner mij dat we in de week voor 5 december een avond op school kwamen met alle ouders (vooral moeders) van de kleuters en dan zelf de Sintcadeautjes maakten. Of maakten we er een surprise om heen? Ik twijfel er ineens over. Dat weten meelezende oud collega's misschien nog? We versierden die avond ook mandarijnen, ze kregen een pet op met een veer, een paar ogen, een mond en een kraagje. Hopla, fleurige oranje pietjes die we, pardon, die Sint in de schoenen van de kleuters stopte.
(foto Bianca Oldenbeuving)Wat een werk en tegelijk veel gezelligheid, tijd om bij te praten tijdens het knutselen. Het gevoel dat we samen 'the village to raise a child' vormden, groeide tijdens zo'n avond. Zou het in deze tijd nog kunnen, met ouders op school een cadeautje knutselen? Iets naaien of vilten of schilderen? Een workshop 'schrijf een lief gedichtje of verhaal voor je eigen kind'. Ik word warm van het idee en zou de workshop zo willen geven ;-) Misschien volgend jaar...Voor dit jaar hebben we de cadeautjes al uitgezocht. In onze eigen plaatselijke kinderboekenwinkel Silvester. Ik kan niet genoeg reclame maken voor deze allermooiste en waardevolste winkel van de stad. Vorig jaar kochten we er voor alle kleuters een mini Haba spelletje, dit jaar krijgen ze een boekje. Wonderlijk dat dat kan, een samen lees boekje voor vijf euro per kind. Sint is er blij mee en we hopen dat de kleuters er straks ook plezier aan zullen beleven. Vorig jaar werd ik rond Sinterklaas ziek en heb toen niet gehoord of de spelletjes van Haba in de smaak vielen. Zijn er ouders van kleuters die er iets over willen schrijven in een reactie? En collega juffen, wat geeft Sint de kleuters bij jullie op school? Ik laat mij graag inspireren voor volgend jaar!

6 opmerkingen:

 1. Nou, hoe kan ik hier nou mijn foto van een mandarijnen pietje tegen komen? Dit knutselde ik vorig jaar als traktatie voor mijn zoon die 3 werd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je googelt op mandarijnen piet, kom je op jouw pinterestpagina lieverd ;-) En daar heb ik een plaatje van gekopieerd, had ik dat aan jou moeten vragen ? Het paste zo mooi bij mijn verhaal!

   Verwijderen
 2. We hebben 2 spelletjes van Haba en onze boef is er helemaal blij mee :-) dus zullen de kids op school ze vast ook wel tof vinden :-) en die village to raise a child voelt zo verbonden warm ♥ prachtig beschreven en ik meld me alvast aan voor een workshoppie! we zijn al aan het rijmen onze 3-jarige , bijna 4 en ik dusss een workshop hoe maak je een lief gedichtje voor je kind, i'm in!
  Natascha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Natascha, ik verheug mij nu al op jou als mama van een kleuter in onze klas. Zo verbindend als jij bent, in je straat, in de wijk, in de stad, ach...In de wereld, dat doet mensen (en mij in het bijzonder ;-) zo goed <3 Dankjewel!

   Verwijderen
 3. Oh wat een leuk pietje....
  Vorig jaar vond ik de cadeautjes die de kleuters kregen erg leuk en het cadeautje voor dit jaar klinkt erg leuk. Heb ze nog niet gezien :-)

  Tegen een avondje knutselen zou ik geen nee zeggen, maar mijn boef zit niet meer in de kleuterklas..
  Zo'n avond brengt de ouders ook bij elkaar en kan je een band opbouwen.
  Zoals ik al eerder zei denk ik dat de kleuterklas de basis is voor de hele schoolperiode. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders,
  Als je je als ouders welkom voelt en mee mag denken en helpen kan je een school dragen.
  En een knutsel avond/ ouderavond/ schoonmaak avond brengt ouders bij elkaar en weet je wat je aan elkaar hebt. En kan veel goede dingen opleveren voor de 8 schooljaar die je te gaan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie het gebeuren Sandra, dat jij je mee verantwoordelijk voelt en elke dag op veel verschillende manieren een hele grote steen bijdraagt aan de goede sfeer en aan het reilen en zeilen van ons Margrietbootje! Heel veel dank daar voor en ook voor de mooie reacties die je hier schrijft, ik ben daar blij mee

  BeantwoordenVerwijderen