Zoeken in deze blog

vrijdag 14 januari 2011

Naar de NOT

Binnenkort gaan we naar de NOT, dé onderwijstentoonstelling in Utrecht. Ik beschouw het altijd als een gezellig dagje uit. Het begint al in de trein waar duidelijk herkenbare groepjes juffen en een enkele meester in uitgelaten stemming de sfeer bepalen.In de stationshal beweegt een stroom van onderwijsmensen zich richting de jaarbeurs, de overweldigend grote jaarbeurs.

En waar ga je dan kijken, als kleuterjuf? Ik ga graag naar het kinderboekenplein, naar de creatieve uitgevers en naar de plaatsen waar ik bekenden verwacht. Maar dit jaar ga ik ook met een 'missie'.

In onze kleutergroepen hebben wij nog geen digibord en we vragen ons af welk digibord het best bij ons zou passen. Kennen jullie een touchscreen? Ik stel mij voor dat het zoiets is als het beeldscherm dat sinds kort in de AHwinkel het speelhoekje heeft vervangen. Een scherm dat je kunt aanraken met je hand en waarop je dan allerlei spelletjes kunt doen. Op het vliegveld zag ik ook zulke schermen en bij de orthodontist in de wachtkamer. Is er iemand die zo'n screen in haar klas heeft?

Wat kun je met zo'n touchscreen, zou Schatkist met de muis, maar dan zonder muis, er op gespeeld kunnen worden. Dat zou ik wel gaaf vinden. Waar zal ik gaan zoeken naar een digibord/touchscreen? Wat zijn jouw ervaringen met het digibord? Waar ben je enthousiast over?

Ik zou graag wat tips en aanwijzingen krijgen van ervaren digibord kleuterjuffen/meesters bij onze zoektocht op de NOT. Alvast bedankt voor jullie reacties. En wie weet, tot ziens op de NOT!

3 opmerkingen:

 1. Ha Jannie,
  Leuk dat je ook komt. Ik ben er op dinsdag op de stand van Kennisnet en op woensdag sta ik op de stand van SMART. Mocht je op woensdag komen dan kan ik je laten zien wat ik op het SMART Board doe bij mijn kleuters. Mocht je op dinsdag komen dan hoop ik dat je even bij de Kennisnet-stand langs komt:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Hanneke,

  Ik ga op donderdag :-( Jammer...Ik kreeg een uitnodiging voor een feestje van Kennisnet in Rotterdam, op 9 februari. Zien we elkaar daar?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Hanneke, er zijn workshops Onderbouwd op de NOT2011, een nieuwe methodiek voor groep 1/2 in het basisonderwijs. Senso-motorisch handelen met bestaande ontwikkelingsmaterialen gekoppeld aan kerndoelen. Breinleren voor en door kleuters door leuke karakters als Arie de Letterkanarie, Sjoerd de Cijferwoerd en Ed van de Rijmpet
  Met vriendelijke groet,

  Arie de Letterkanarie

  BeantwoordenVerwijderen