Zoeken in deze blog

zondag 15 april 2012

Muis in de mais

Zoals ons huis een verzamelplaats is van waardevolle dingen die we gekregen hebben, gevonden vaak, soms gekocht in ieder geval bewaard, zo is het magazijn in onze klas een zelfde soort schatkamer voor mij.

Als je als buitenstaander de deur open doet, schrik je misschien. Als je als directeur van de school naar binnen kijkt dan erger je je waarschijnlijk. Als je als collega iets nodig hebt moet je vaak even zoeken en als ik zelf naar binnen loop weet ik soms ook niet meer wat ik waar 'opgeruimd' heb.

Ik zie in zo veel dingen mogelijkheden: Bolletjes wol, lapjes, verkleedkleren, schelpen, stenen, eindeloos veel soorten en kleuren en formaten papier, themadozen met spullen voor kerst, pasen, sint, ziekenhuis,enz. Een voorraad plakkertjes, ballonnen, rietjes, slingers. Zie je het voor je hoe ons magazijn uitpuilt van doosjes en tasjes met waardevolle dingen?

Soms loopt het uit de hand en kunnen we het magazijn eigenlijk nauwlijks meer in. Het is vol, en er moet opgeruimd worden en dat vind ik het moeilijkste wat er is. Spullen weg gooien, waar we nog zo veel mee zouden kunnen. Ik neem mij dan voor om wat naar de kringloop te brengen. Dat voelt in ieder geval beter dan naar het grof vuil rijden.

Vorige week bedacht ik dat de grote doos met play mais best een 'sta-in-de-weg' was in ons magazijn. Ik besloot de doos op te graven uit een berg met spullen. Toen ik het ding te pakken had, rolden de stukjes er uit. Wat bleek? Onderin de doos zat een flink gat, en niet zo maar een gat, een gat met prachtige gekartelde randjes. Ik keek wat beter en zag op de grond kleine zwarte ronde keuteltjes liggen. Oeps, in ons kleurrijke magazijn woont waarschijnlijk een familie muis. Die spelen elke avond als wij naar huis zijn gezellig met de playmais en eten er lekker van.

Dat is nu dan afgelopen, jammer voor jullie muisjes! De kleuters hebben de hele vrijdagochtend met de playmais gespeeld. De doos is leeg. Ik stel mij voor dat de muizen eigenlijk onder de school wonen en door het gaatje in het kruipluik dat in ons magazijn ligt naar boven komen. Op dat gaatje ligt nu een blok, collega's de muizen komen nu naar jullie toe!

3 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar! In ons magazijn bevinden zich ook heel veel, naar ons idee, bruikbare spullen. Een waar walhalla voor muizen. Ze hebben zich dan ook al tegoed gedaan aan mijn Sinterklaasspullen, schoenen voor een schoenenthema en laatst aan de pittenzakken voor de gymles........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijven die muizen daar gezellig wonen Janneke of heb jij iets of iemand gebruikt om ze te laten verhuizen?

   Verwijderen
 2. ha ha ha wat grappig om te lezen... muizen. Wij hadden ze ook in onze tuin..
  Ik vond het geweldig om te zien. Hoe ze tegen mijn schutting opklommen en dan op de vetbolletjes voor de vogels gaan zitten om daar lekker aan te peuzelen of in het voederhuisje gaan zitten.
  Helaas was mijn man er wat minder blij mee, omdat ze de spaumuur van ons huis als woning gebruikten.
  Hij heeft toen korreltjes gekocht. Tegen Lars hebben we gezegd dat het buikpijn zaadjes zijn voor muizen. Dat als ze die eten dat ze dan weg gaan om een ander huisje te zoeken. Helaas zijn mijn vriendjes nu weg.. Maar voor een school vol kinderen is dit geen oplossing. Zal er nog een sover denken. ALs ik een oplossing heb laat ik het wel weten ;o)

  BeantwoordenVerwijderen