Zoeken in deze blog

donderdag 26 april 2012

Samenwerking

Vol verwondering bekijk ik keer op keer de kunstwerken die de kleuters deze week voor hun moeders gemaakt hebben. Allereerst een prachtige tekening. 'Het is goed, zoals jij het doet' zeggen we altijd tegen elkaar. En bijna iedereen snapt dat. Soms is er een kleuter die tegen een ander zegt: 'Jij krast, dat is niet mooi' Als ik zoiets hoor dan pak ik graag het plakboek van een kleuter er even bij om te laten zien hoe je tekent als je pas op school bent en hoe jouw tekeningen langzamerhand veranderen. Om de tekening heen plakten we een rand van kleurige plakkertjes. 'Een patroon' noemen de kleuters het. De jongste kleuters twee kleuren plakkertjes, de oudste kleuters vier kleuren. Het is zo leuk om te zien dat sommige kinderen keurige rechte rijen plakken, anderen dromerig hier en daar iets plakken en sommigen zeer creatief de plakkertjes als decoratie in het haar van hun moeder plakken. Alles kan en dat maakt het werken in een kleuterklas voor mij zo fijn.
Het liefst laat ik de kleuters alles voor hun moederdagcadeautje zelf doen. Ze stempelden een label met VOOR MAMA er op. Ze stempelden het inpakpapier met kurken en rolletjes. Ik was er zo blij mee, met het plezier waarmee de kleuters stempelden en met het resultaat. Het ziet er heel vrolijk uit. Maar toen, het inpakken, dat was voor de meeste kleuters nog net te moeilijk, schatte ik in. We zijn met de hele klas een wandeling door de school gaan maken, naar groep 7 van collega Andre. Hij en zijn klas doen graag even iets anders dan altijd maar taal en rekenen en daar hoopten wij op!
We waren welkom, hartelijk welkom zelfs. Ik vertelde over de hulp die we nodig hadden en die kregen we. Superhulp! De kinderen van groep 7 lazen met ons de moederdagboekjes, ze pakten de boekjes samen met de kleuters in, lazen nog een prentenboek met ons, ruimden in de stromende regen het buitenspeelgoed voor ons op en keken tot slot nog even een filmpje van buurman en buurman met ons.
Lieve kinderen, beste Andre, hartelijk bedankt voor de gezellige middag!

6 opmerkingen:

 1. WOW geweldig ☺☺☺
  kus NAK

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, Jannie, wat een heerlijk verhaal. Ging het overal in de scholen maar zo. Zoveel beter dan altijd achter de cijfers aan te rennen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom vertel(schrijf) ik zo graag de verhalen over wat ik beleef, wie weet komen er juffen en meesters er door op ideeen ;-)

   Verwijderen
 3. Erg leuk, gelukkig kan dit bij ons op school ook. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen